Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Pillangó csoport (bölcsőde)

Pillangó csoport
A Pillangó csoportban a csecsemő, tipegő gyermekeket fogadjuk, 20 hetes kortól – 2 éves korukig 12 kisgyermek járhat ide. A csoport játékkészletét a gyermekek életkori sajátosságának figyelembe vételével állítottuk össze és igyekeztünk annyi játékot elhelyezni, hogy mindenkinek jusson.
Csecsemőkorú gyermekek játékai: rágókák, építőjátékok egyes elemei, amelyek önmagukban is alkalmasak manipulációra, Montessori korongok, hordó- és kockasor elemek. Változatos felületű textilfigurák: babák, macik, nyuszik, stb. Üreges játékok: vödrök, tálak, kosarak. Mozgásfejlesztő játékok, eszközök: labdák, mászópárnák. Könyvek: egy ábrás, textil, műanyag, keménylapú.
Tipegőkorúak játékai: a nagyméretű játékok kivételével minden gyermeknek jusson azonos típusú játék (baba, mackó, könyv, autó, labda). A gyűjtögető-soralkotó játék korszakában, az arra alkalmas játékféleségből a csoportlétszám 3-4-szeresének beszerzése figyeltünk. Konstruáló játékok: Duplo legó, Gabi építő, Montessori torony, pohársorok, hordósorok, formakirakók, fűzhető fagyöngy. Húzható, tologatható eszközök: vonatok, autók, üreges játékok: kosarak, vödrök. Szerepjáték eszközei: csészék, tányérok, kanalak kisebb edények , babák, macik, állatfigurák (plüss, frottír), takarók, szatyrok, szerszámok. Könyvek: keménylapú lapozók.
Alkotó játék eszközei: zsírkréta, ceruza, gyurma.
Sokat megyünk a gyerekekkel az udvarra, ahol a telepített játékaink mellet (mászókás csúszda, homokozó, kisház) lehetőséget biztosítunk a nagymozgások fejlődésére is: labdák, motorok, talicskák.
Ebben a csoportban a játéktevékenységben nagy szerepe van még a nevelőnek: fontosak az ölbéli játékok, lovagoltatók, cirógatók, kétszemélyes játékok a gyermekekkel. Sokat énekelünk, mondókázunk 1-1 gyermekkel, amibe a csoport többi tagja is bekapcsolódhat kedve szerint.   2 éves korukig a kicsik inkább egymás mellett játszanak, a társkapcsolatok kialakulása a későbbi életkorra jellemző. Nagyon fontos, hogy a kisgyermek és a nevelője között szoros, szeretetteljes kapcsolat alakuljon ki, hisz általában amelyik kisgyermek ebbe a csoportba kerül felvételre, még egy, vagy akár két, évig a bölcsődében marad. Törekszünk arra, hogy ilyen esetekben minden kisgyermek a saját nevelőjénél maradjon a nagycsoportban is. Az ünnepeket, születésnapokat természetesen a kicsiknél is megtartjuk, a gyermekek nagy örömére.

 
Póka-Déri Anita

Póka-Déri Anita

Kisgyermeknevelő
Kiss Friderika

Kiss Friderika

Kisgyermeknevelő
Pungorné Magyar Edina

Pungorné Magyar Edina

Dajka